Hasil Iseng-iseng

Pagi-pagi iseng ga ada kerjaan terus browsing google dengan judul :Tips kurus terus gw ke link deh ke satu forum gitu, ternyata pakai bahasa Malay. Dicoba untuk dicerna dengan bahasa Indonesia, berikut ini hasil interpretasi gw.. hayoo coba pada nilai udah bener belum

 1. u all kena tahan pengambilan nasi. klu boleh jangan sentuh nasi. klu nak juga, lebih baik ambil dalam amaun yang sedikit. 2 sudu nasi sehari sudah cukup memadai..

(Kamu semua jangan ambil nasi. Kalau bisa, jangan sentuh nasi. Kalau tidak tahan, lebih baik ambil dalam jumlah yang sedikit. 2 sendok nasi sehari sudah cukup memadai.)

2. Mamah epal hijau untuk santapan melewatkan rasa lapar…
(Makan apel hijau untuk santapan melewatkan rasa lapar)

3. sarapan roti bawang putih dan jus oren pure atau susu rendah lemak bersama bijirin jagung.
(sarapan roti bawang putih dan orange juice atau susu rendah lemak bersama corn flakes)

4. hidangan tengahari biar agak berat sikit sbb sarapan dah ringan. nanti pening plak tak dapat makan best. pastikan lunch amik makanan protein seperti ayam panggang atau kukus bersama sup sayuran tanpa minyak atau sup bebola ikan. lebihkan sayuran makanan berserat.
(makan siang bisa agak berat sedikit sebab sarapan sudah ringan. Nanti pusing kepala tidak dapat makan enak. Pastikan lunch anda makan makanan berprotein seperti ayam panggang atau kukus bersama sup sayuran tanpa minyak atau sup bola-bola ikan. Perbanyak makan sayuran berserat)

5. klu nak makan telur, elakkan makan kuningnya… atau makan telur seminggu 2 biji sahaja.
( Kalau mau makan telur, hindari makan kuningnya atau makan telur seminggu 2 butir saja)

6. dinner, amiklah sebelum pukul 7.30 mlm. jangan makan banyak untuk dinner. cukuplah sedikit nasi ( 2 sudu ) dan sup sayur atau tom yam.
(Untuk dinner, makanlah sebelum pukul 7.30 malam, jangan makan banyak untuk dinner. cukuplah sedikit nasi ( 2 sendok ) dan sup sayur atau tom yam.

7. klu terasa lapar, makan epal hijau.
(kalau terasa lapar, makan apel hijau)

untuk minuman berkhasiat, anda boleh minum milo tanpa gula. cara buat nak tau? 4 sudu besar milo dan secawan air panas. jangan buat cair2.. nak muntah plak rasanya…
(untuk minuman berkhasiat, anda boleh minum milo tanpa gula. Mau tahu cara buatnya? 4 sendok besar milo dan secangkir air panas. jangan buat cair2.. nanti buat muntah)

Iseng banget ya?????? magabut benerrrrr !! Hayo kerja!!

9 thoughts on “Hasil Iseng-iseng

  1. g kalo baca bahasa malay itu suka ketawa ketiwi sendiri ^^, bahasanya beneran aneh banget dah~
    yang g enggak suka dari malay, cuma makanannya doank! santan semua~

Leave a Reply

Your email address will not be published.